Informatie en aanmeldingen (augustus)

team en deelnemers

Wat?

Gewoonweg het tofste evenement van het jaar!

We kamperen in Rosée, Wallonië. Daar zal ons een grasveld, caravan en meer ter beschikking zijn. We zullen aan de beginners Esperanto onderwijzen, een houten toren bouwen voor een van onze tenten, zelf koken, proberen een vlot te bouwen dat wél blijft drijven, we zullen de omgeving verkennen. En ons team zal een verrassing voor je voorbereiden.
tendo

VOOR WIE?

Voor iedereen* van 12 t/m 18 jaar

*helaas kunnen we niet meer dan 16 jongeren toelaten, dus aarzel niet!
Zelfs als je geen ervaring hebt als scout of als je een beginnend Esperanto-spreker bent: je bent welkom! Het hele kamp wordt door ervaren mensen georganiseerd en begeleid. Er is niets dat kan gebeuren, behalve een hoop plezier.

 • Nog nooit ‘gescout’? Geen probleem. We kunnen het je leren.
 • vi devas iri lernejen vendredon la 1an de septembro? Tute eblas parte partopreni ĝis ĵaŭdo la 31a de aŭgusto.
 • vi timas malkomforton? La tendumado estos sufiĉe komforta. Ekzemple, ni disponos duŝon kaj necesejon. Ja minimuma komforto estas bezonata se vi volas lerni esperanton.
 • Spreek je het Esperanto niet vloeiend? Dat is geen probleem als er iemand in onze groep een taal met je deelt. Momenteel spreekt ons team Nederlands, Frans, Duits, Engels en Russisch. We kunnen je ook Esperanto leren.

Er zijn geen smoesjes!
En als je geen Esperanto spreekt zullen we het je leren!okulo

BEGIN EN EINDE

 • start vrijdagavond 25 augustus in Rosée, Wallonië.
 • einde zaterdag 2 september in Rosée, Wallonië.
 • Een onvolledige deelname is mogelijk met een afspraak.

 

Prijzen*

 • 105€ van vrijdag tot zaterdag of van zaterdag tot zaterdag. Als je maar voor een gedeelte van de tijd deelneemt is de prijs €15 per overnachting.
 • Wanneer je nog geen lid bent zul je ook een jaarcontributie (€50) moeten betalen. Deze zal tot september 2018 geldig zijn (dus je krijgt korting bij KKPS, PEKO, ons kamp in 2018,etc.)
 • Het is ook mogelijk een deelbetaling aan te vragen, of een gedeeltelijke terugbetaling van de reiskosten of een gift uit onze solidariteitskas aan te vragen. Financiële problemen mogen je er niet van weerhouden mee te doen met de Verdaj Skoltoj.

*onze prijzen zijn zo laag mogelijk dankzij de hulp en donaties van meerdere Belgische verenigingen, clubs en individuen. Ondersteun jij ons ook?

 

HOE ZIJN WIJ TE BEREIKEN?

Het camp zal plaastvinden in:

rue des Presles
5620 Rosée, Belgique
https://goo.gl/maps/REy1QN9REgK2

We helpen je ons locatie te bereiken en plannen je reis:

 • Lupo haalt je op van en naar het vliegveld van Brussel-Zuid (CRL)
 • Het is ook mogelijk vanuit Brussel te carpoolen
 • Als je met de trein komt zijn de dichtsbijzijnde stations Tamines en Dinant. Van daaruit zullen we je met de auto naar de camping brengen.

Deelnemers die niet uit België komen moeten zeker contact opnemen met Lupo voor organisatorische hulp! Het is nu eenmaal nodig het Belgische treinsysteem toe te lichten en uit te leggen hoe je aan goedkopere kaartjes komt.

Gooi je Belgische treinkaartje niet weg: we betalen het terug!

HOE MELD JE JE AAN?

Vul het formulier hieronder in en we nemen direct contact met je op!
Daarnaast is het mogelijk contact met ons op te nemen via email: info@verdajskoltoj.net
en telefonisch: 0485/517 552 (Valère: eo, fr) of 0475/272 319 (Jean-Pol: eo, nl, en)

 

tot snel!