Kalender

kalendaro

en Esperantoen français

Het is het gehele jaar mogelijk de groep bij elkaar te brengen. De eerste deelname is gratis en zonder taalkundige voorwaarde (het is niet nodig Esperanto te spreken. Kom en probeer!

Jaarlijkse contributie: €50 (van september tot september)

Deelname naar kosten (PAK): De gebruikelijke kosten voor de scouts bij al onze evenementen bedraagt €15 voor een overnachting. Dus €30 voor een weekend van vrijdagavond tot zondagmiddag, €105 voor een kamp van een week, enzovoorts. Het is mogelijk een terugbetaling te vragen van de reiskosten (van maximaal de waarde van de kosten van de deelname), een meermalige betaling en financiële steun uit onze solidariteitskas.

 

— 2017 —

JANUARI

Vrijdag 6 januari – zondag 8 januari, Brugge
Het was een geweldig weekend in Brugge. Lees ons verslag!

FEBRUARI

Zaterdag 18 februari – Dagvullende excursie in Brussel en Océade.
Open voor alle vrienden, zelfs niet-esperantisten, Esperanto-jongeren en ex-scouts. ‘S morgens zullen we vergaderen over PEKO en ‘s middags plezier maken in Océade.

Meer informatie hier.

MARTO

peko2017_simbolo24 maart – 26 maart: PEKO, Amougies. Het is ONS congres. Normale scoutinggroepen organiseren een avondmaal om te feesten en wat geld te verdienen. Wij organiseren een weekend! Natuurlijk is het verplicht voor alle scouts! Verdere informatie

APRIL

We gaan voor een deel meedoen aan de Internationale Voorjaarsweek in Essen, Duitsland.

MEI

Vrijdag 12 mei – Zondag 14 mei Laatste weekend voor de examens. Het zal plaatsvinden in Nederland in samenwerking met NEJ.

JUNI

Niets wegens examens

JULI

We hebben besloten onze twee evenementen samen te voegen (Stadsspel in Brugge en LaSemo)! Zaterdag 1 juli -zondag 9 juli fietsweek met een muziekfestival

Zaterdag 1 juli zullen we vertrekken in Brugge, waar we mee zullen doen aan het stadsspel van de club in Brugge. We overnachten bij Bart en Korsako en zullen daarna tot Edingen fietsen om aan LaSemo deel te nemen, een tof muziekfestival.

Zoals vorig jaar zullen we camperen in de tuinen van Esperantisten 😉

AUGUSTUS

Vrijdag 25 augustus – zaterdag 2 september We gaan camperen en Rosée, Wallonië.

 

— Onze afgelopen evenmenten van 2016 —

AUGUSTUS

bike-755247_640

Zondag 21 augustus – zondag 28 augustus: fietskamp, van Kelmis tot Kruibeke.
Lees hier het verslag!

SEPTEMBER

bnlk

Vrijdag 16 september – zondag 18 september: BeNeLuksa kongreso, Lier, Vlaanderen. Wij (de Verdaj Skoltoj) hebben de YouTuber Linguisticae uitgenodigd. Hij zal een filmpje over Esperanto opnemen. Hij zal dus met een cameraman van vrijdag tot zaterdag komen om zich te filmen in een bonte sfeer en om wat mensen te interviewen.

  • In de agenda van de Verdaj Skoltoj: een dagvullende excursie in Lier op zondag de 18e, om van het congres te genieten, een speurtocht in de stad te doen en om onze groep een beetje te tonen aan de deelnemers van het congres. Kom en neem je eigen lunch mee, kosten: €10.
  • Als je wilt kun je deelnemen aan het volledige congres, Linguisticae ontmoeten, luisteren naar concerten enzovoorts, met of zonder je ouders (in het laatste geval zijn de Verdaj Skoltoj verantwoordelijk) website van het BeNeLuksa kongreso (in het Esperanto en het Nederlands).
  • Lupo neemt deel aan het volledige congres om Linguisticae te begeleiden en een lezing voor te dragen.

——-

img_3137Vrijdag 23 september -zondag 25 september: Eindelijk zullen we een normaal weekend organiseren in Rosée in Wallonië. We zullen overnachten naast “ons” meertje in een erg gebruikelijke en traditionele caravan. We zullen werken met hout, spelen in het bos enzovoorts. De ontmoeting zal plaatsvinden in Rosée of in het station van Tamines. (Tussen de evenementen van september en oktober. Dat zou het meest overeenkomen met de scoutingsgeest, dus probeer echt om deel te nemen!)

Wanneer?
Vanaf vrijdag 23 september rond 7 uur ‘s avonds, tot zondag 25 september rond 4 uur ‘s middags. (Zoals gewoonlijk zijn de tijden maar een richtlijn.)

Waar?
Rue de Presles, 5620 Rosée
https://goo.gl/maps/fkDc3GMrKNR2

OKTOBER

Vrijdag 28 oktober – zondag 30 oktober: KKPS, Delft, Nederland

PosoDe Nazomerse Kletsbijeenkomst (KKPS) is een jongerenbijeenkomst die door de Nederlandse Esperanto-Jongeren (NEJ) wordt georganiseerd. Het is een hartstikke tof evenement van een te gekke organisatie (NEJ) met welke we officieel samenwerken.

Meld je aan via de Verdaj Skoltoj, we zijn tot overeenstemming gekomen over een korting voor de scouts
PAK: €30
Nodig je ouders uit! Naar behoefte zullen we een Esperanto-cursus organiseren in samenwerking met de NEJ. Website van de KKPS (in het Esperanto, Nederlands en Frans).

NOVEMBER

Donderdag 17 november – vrijdag 18 november: Excel’Langues. Lupo en Françoise geven een spoedcursus Esperanto aan meer dan 200 kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud.

——-

atomium-la-nuitVrijdag 18 november – zondag 20 november Weekend in Brussel

Wat? Je zult voor jezelf zorgen (Lupo koopt niets en je zult zelf moeten bepalen wat je eet, of je het koopt, of je het kookt…), we gaan friet eten! (we zullen op een steenworp-afstand van “Chez Antoine”, een van de beste friettenten van Brussel) en we gaan zwemmen (omdat we geen douche hebben bij de slaapplaatsen).

Wanneer?
Bijeenkomst terplekke of in het station rond 7 uur ‘s avonds, eind rond 4 uur ‘s middags (zoals gewoonlijk zijn de tijden slechts een richtlijn.)

Waar?

We slapen in een blokhut (staat vast):
Foyer Catholique Européen
rue du Cornet 51
1040 Etterbeek
https://goo.gl/maps/BBHfJtmnHp42
Dichtstbijzijnde station: Bruxelles-Luxembourg

DECEMBER

Zaterdag 17 december óf zondag 18 december: Het Belgische Zam’Festo (midden in de examenperiode, dus wij zullen niet deelnemen. De volwassenen zijn nog steeds in overleg over de eventuele organisatie…)

In de winter zullen er twee grote Esperanto-evenementen rond dezelfde data zijn:

  • Nieuwjaarsbijeenkomst (NR), 27 december -3 januari, Saarbrücken, Duitsland.
    Het is een familiebijeenkomst met veel kinderen. De bijeenkomst is goed georganiseerd met een programma van hoge kwaliteit en een informele sfeer. We waren er vorig jaar bij en bakte chocolade bananen voor alle kinderen.
  • Jongeren-Esperanto-Week (JES), 28 december – 4 januari, Waldheim am Brahmsee, Duitsland. Een feestelijke en speelse jongerenbijeenkomst, die door de Esperanto-Jongeren van Polen en Duitsland georganiseerd wordt.

Dus wat zullen wij doen? We zullen dat bespreken tijdens het weekend in Rosée. Lupo en Delfeno zullen deelnemen aan NR en reclame maken, maar het is ook mogelijk later iets te organiseren. Dus jullie beslissen!

Advertisements